Wij helpen jou graag om door te groeien in je functie, je om te scholen naar een functie die je wilt of gewoon je kennis & vaardigheden uit te breiden. Wanneer je voor Groene Hart Service werkt is dit in de meeste gevallen kosteloos voor jou. Ga hierover in overleg met jouw GHS contactpersoon of opleidingscoördinator Harjan Houben via telefoonnummer 055-5785535. Kies hieronder jouw opleiding en meld je vrijblijvend aan. Kies uit groencursussen, opleidingstrajecten, logistieke cursussen of algemene cursussen. Wij nemen dan contact met je op om een datum te plannen en je meer informatie te geven. Heb je een andere opleidingswens? Laat het ons weten, we denken graag mee.
Na de basiscursus Hoogwerker kun jij een hoogwerker bedienen en mag je bepaalde werkzaamheden op hoogte uitvoeren als bijvoorbeeld boomverzorger of schilder / monteur.
Als bosmaaimachinist is een certificaat aanbevolen. Na 5 jaar is het verstandig je kennis bij te spijkeren, nieuwe regels te leren en te kijken naar je werkhouding.
Wanneer je werkt in het onderhoud van het groen is het noodzakelijk te weten hoe je schade aan flora en fauna kunt voorkomen en beperken. Dat leer je tijdens deze cursus!
Je leert met de motorkettingzaag bomen te vellen tot 30 cm en de kettingzaag dagelijks te onderhouden. Doe jij werk in de bossen, dan is een motorkettingzaagcertificaat aanbevolen.
Jij bent werkzaam in het openbaar groen en hebt te maken met beeldbestekken en schouwen. Deze cursus is een verdieping van de basiskennis over het omgaan met beeldbestekken ten behoeve van schouwen.
Wil jij een leidinggevende rol krijgen en verantwoordelijkheid dragen voor uitvoerend personeel, bijvoorbeeld in de groensector. Dan is VOL VCA een vereiste.
Werk jij als groenvoorziener, (maai)machinist of stratenmaker op of langs de weg dan is het belangrijk om bewust te zijn van de risico's en deze te herkennen. Ook de daarbij behorende wegafzettingen en de regelgeving komen aan bod.
In verschillende groenfuncties kun je werken met gewasbeschermingsmiddelen, maar dat mag niet zonder licentie. In deze cursus leer je hoe je met spuitapparatuur om moet gaan, de milieuaspecten en over verschillende ziektes en plagen.
Wil je aan de slag als groenvoorziener in het openbaar groen en wil je meer leren over plantsoenonderhoud? Je leert in deze cursus snoeien, onkruid verwijderen, hagen onderhouden, plantenkennis en het onderhouden van je gereedschappen.
Ben je nieuw in het vak van groenvoorziener? Dan is het handig om meer te weten over het werken met verschillende tuin- en parkmachines, zoals een bladblazer, motorheggenschaar, gazonmaaier en de bosmaaier.
Ook in groenonderhoud / tuinaanleg heb je te maken met straatwerk. Tijdens deze cursus leer je soorten bestratingen herkennen, diverse funderingen onderscheiden, hoe je straatwerk kunt knippen en natuurlijk hoe je een goede nette duurzame bestrating legt.
Als boomverzorger / ETW'er voer je ook werkzaamheden uit hoog in de boom. Tijdens deze cursus leggen we je uit hoe je diverse klimmaterialen gebruikt en controleert. En natuurlijk kan je deze materialen testen tijdens de kliminstructie. We maken gebruik van klimlijnen, diverse klimstropjes en verschillende knopen en natuurlijk gaan we je alles vertellen over de mechanische stijg en afdaal apparaten.
Wil je werken als bosbeheerder of bosbouwmedewerker, dan leer je in deze cursus alles over het bos, groeiritmes, het bos verjongen en blessen.
In deze functie werk je samen met een ervaren boomverzorger. Je leert bijvoorbeeld hoe je de takken het beste kan snoeien, in welke seizoenen je bepaalde bomen wel of niet mag snoeien en hoe je kunt zien dat een boom gezond is. Daarnaast volg je de opleiding European Treeworker of een andere passend opleiding.
Onder begeleiding van een ervaren leermeester leer jij de fijne kneepjes van het vak en zal je meegenomen worden in de werkzaamheden van een timmerman. Als leerling timmerman werk je op diverse bouwprojecten van groot tot klein, net wat jou aanspreekt. Daarnaast volg je de BBL-opleiding op een instituut naar keuze.
Na deze cursus kun je veilig met een heftruck werken en ken je alle veiligheids- en bedrijfsvoorschriften. Dit komt in alle sectoren van pas, van recycling tot logistiek of bouw.
Tijdens een theoriegedeelte en praktijkgedeelte leer je veilig en beheerst met de reachtruck te rijden. Zo kun je aan de slag als orderpicker, in distributiecentra, magazijnen etc.
Alle beroepschauffeurs moeten in het bezit zijn van een code 95. Na het behalen van het vakbekwaamheid code 95 examen, wordt code 95 op het rijbewijs gezet. Vanaf dat moment is de code 5 jaar geldig. Na 5 jaar, moet je de code 95 verlengen met een nascholingscursus.
Moet jij voor je werk regelmatig met een (zware) aanhanger achter de auto rijden? Dan is het BE rijbewijs verplicht. Je kunt deze via ons halen!
Tijdens de Harrie Helpt-training word je opgeleid tot de ideale collega van iemand met een arbeidsbeperking- Harrie. Ga jij met deze doelgroep aan de slag gaat dan geeft deze training jou informatie, theorieën, praktijkvoorbeelden en tools om hen te helpen bij de begeleiding.
Bij steeds meer van onze klanten is een VCA certificaat verplicht. Basis VCA bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen.