Van Bakker naar Vrachtwagenchauffeur

Bij Groene Hart Service staat de ontwikkeling van onze medewerkers centraal. Om hen te ondersteunen in hun groei en ontwikkeling, bieden wij diverse opleidingsmogelijkheden. Hiermee creëren we kansen voor medewerkers om hun talenten te ontplooien en hun vaardigheden verder te ontwikkelen.

Onlangs hebben we een bijzonder verhaal gehoord van Jan Evers, die na 38 jaar in de bakkerswereld een succesvolle overstap heeft gemaakt tot vrachtwagenchauffeur door zijn groot rijbewijs te halen.

Carrièreswitch via Groene Hart Service
Jan begon zijn carrière bij z’n ouders in de bakkerij en heeft door de jaren heen verschillende rollen vervuld. Na bijna vier decennia in de branche voelde hij dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Met de wens om zijn vaardigheden te verbreden, zocht Jan naar mogelijkheden in de recycling en kwam hij in contact met uitzendbureau Groene Hart Service.

Bij Groene Hart Service begon hij in de recycling aan de lopende band, maar hier ontdekte Jan al snel dat dit werk niet bij hem paste. Samen met zijn contactpersoon heeft hij de openstaande vacatures bekeken, waarbij de functie van belader zijn interesse wekte. Deze rol gaf hem de kans om waardevolle ervaring op te doen in transport en distributie. Door zijn inzet en doorzettingsvermogen kreeg Jan de mogelijkheid om zijn Rijbewijs C te behalen, iets wat hij al lang wilde, maar waar hij eerder niet de middelen voor had. Dankzij de opleidingsmogelijkheden van Groene Hart Service kon Jan deze langgekoesterde wens eindelijk vervullen, en kreeg hij de kans om zijn carrière een nieuwe richting te geven als vrachtwagenchauffeur.

Rijopleiding tot vrachtwagenchauffeur
Met ondersteuning van Groene Hart Service kon hij de rijopleding volgen. Hij leerde niet alleen de praktische vaardigheden om een vrachtwagen te besturen, maar ook de belangrijke aspecten van veilig en efficiënt transport. Daarnaast kreeg Jan ook veel theorie, wat voor hem lastiger was, omdat hij zichzelf niet ziet als een 'leerder'. Toch zou hij het traject aan iedereen aanraden: “Als je de kans krijgt, moet je het absoluut doen.” Volgens Jan is het belangrijk om doorzettingsvermogen te hebben en echt gemotiveerd te zijn. Zijn vastberadenheid en enthousiasme leidden uiteindelijk tot het behalen van zijn vrachtwagenrijbewijs.

Promotie naar vrachtwagenchauffeur
Nu Jan zijn Rijbewijs C heeft behaald, is hij langzaam begonnen aan zijn inwerktraject tot vrachtwagenchauffeur. Dit is niet alleen een persoonlijke overwinning voor Jan, maar ook een bewijs van de mogelijkheden die Groene Hart Service biedt aan haar medewerkers om zich te ontwikkelen en nieuwe carrières te verkennen. Wij zijn trots op medewerkers zoals Jan, die hun dromen najagen en de missie van Groene Hart Service duidelijk naar voren laten komen.

Publicatie datum: 03 oktober 2024