Budget scholingsvoucher voor werkzoekende bijna op

 

Het budget voor de scholingsvoucher voor werkzoekende is bijna op. U kunt nog steeds een aanvraag indienen maar wij kunnen niet meer garanderen dat u de voucher ontvangt. Heeft u al een aanvraag gedaan? Of wilt u een aanvraag doen? Lees hier wat dit voor u betekent.

Volgorde van in behandeling nemen

Alle aanvragen die bij ons binnen komen, nemen wij in behandeling totdat het budget op is. Wij nemen deze in volgorde van datum binnenkomst in behandeling. Uw aanvraag moet dan wel compleet zijn. Wij kunnen dus niet garanderen dat u de voucher ontvangt. Dit geldt ook als u al een aanvraag heeft gedaan en aan alle voorwaarden voldoet. Als wij uw aanvraag in behandeling hebben en ons budget is op, dan sturen wij u een brief met een afwijzing. Op de laatste dag dat wij aanvragen in behandeling kunnen nemen, bepalen wij via een loting in welke volgorde wij deze aanvragen behandelen.

Wanneer krijgt u bericht op uw aanvraag?

U ontvangt onze beslissing binnen 8 weken na de datum waarop wij uw aanvraag compleet hebben ontvangen. Wij kunnen u niet tussentijds informeren over de status van uw aanvraag. Wij vragen u onze schriftelijke beslissing af te wachten.

De scholingsvoucher en andere regelingen van UWV

De scholingsvoucher voor werkzoekende is een tijdelijke subsidieregeling voor een opleiding richting een kansberoep of voor het behalen van een ervaringscertificaat. Als u de scholingsvoucher niet ontvangt, dan komt u misschien in aanmerking voor een andere regeling van UWV. Hiervoor gelden andere voorwaarden. Kijk voor meer informatie bij Voordelen voor een nieuwe werkgever op uwv.nl.

Bron; uwv.nl